Nee, Beweegwereld is hét online portaal voor therapeuten die efficiënter en doelgerichter willen werken. Dit door het stimuleren van hun cliënten om thuis te oefenen en geleerde vaardigheden toe te passen in het dagelijks leven.

Beweegwereld richt zich op:
  • het opheffen/verminderen van een voorkeurshouding bij baby’s
  • het stimuleren van de motorische en sensorische ontwikkeling bij kinderen
  • het stimuleren van gezond beweeggedrag bij kinderen, tieners & volwassenen
  • het opheffen/verminderen van klachten bij het bewegen
  • het opheffen/verminderen van spanningsklachten en slaapproblemen bij baby's, kinderen, tieners & volwassenen

Er is een grote datebase met ruim 1000 oefeningen speciaal voor kinderen. De oefeningen zijn in hoofdcategorieën verdeeld en een aantal daarvan hebben nog 2 of 3 subcategorieën. Dat maakt het vinden van de oefening die je nodig hebt zo makkelijk mogelijk. Dit zijn de categorieën:  basismotoriek, evenwicht, grove motoriek,  handvaardigheid, balvaardigheid, schrijfvaardigheid, ruimtelijke oriëntatie, ontspanning, sensorische informatieverwerking en zelfredzaamheid. De categorieën zijn onderverdeeld in subcategorieën om het zoeken efficiënter te maken.

Daarnaast zijn er ruim 250 oefeningen voor kinderen, tieners en volwassenen gericht op houding en beweging, ADL, spierkracht en mobiliteit en ontspanning/ademhaling. 

Beweegwereld is gebruiksklaar én online maar blijft in beweging. Er zullen in de loop van het jaar updates komen met nieuwe oefeningen, beweegdiploma's, werkbladen en extra functies.

Ja dat is mogelijk. U krijgt hiervoor dan een aparte factuur en zodra deze is voldaan worden de extra functies geactiveerd. Je betaalt alleen het verschil tussen de 2 pakketten voor de resterende looptijd.

Nee, het portaal is een webapplicatie en vereist geen installatie. Echter is het wel mogelijk om op een tablet of telefoon via de webbrowser een snelkoppeling te maken zodat het op uw scherm als 'APP' staat en u een snelle toegang heeft. In de handleiding staat hoe dit werkt.

Ja, dat is zelfs de reden van het ontstaan van het portaal geweest. Iets ontwerpen dat ouders/verzorgers de mogelijkheid biedt om op veilige en eenvoudige manier met de therapeut van hun kind te kunnen communiceren. Inloggen gaat via een eenmalige link naar het e-mailadres van de ouder(s)/verzorger(s) en daarna met een zelf gekozen wachtwoord. Voor meer informatie over de privacy en beveiliging kijk hier: https://www.beweegwereld.nl/privacy-beveiliging/


Ja, dat kan. Bij pakket Extra en pakket Compleet bestaat er de mogelijkheid tot het toevoegen van je eigen oefeningen in JPG, MP3 of MP4 max 16 mb. Je kunt gebruik maken van de losse afbeeldingen uit de mediabank, een bestaande oefening een nieuwe tekst geven of je eigen foto of video toevoegen. 

Ja dat kan. Nadat je de oefening geselecteerd hebt zie je dat de benodigdheden, beginhouding, uitvoering en een eventuele variatie al ingevuld staan maar deze zijn eenvoudig aan te passen. Daarnaast kun je een beschrijving van de oefeningen, bijzonderheden en het aantal herhalingen invoeren. 

Met deze functie kunnen ouders/verzorgers vragen stellen over de oefeningen of de behandeling en kan de therapeut op een moment reageren dat dit niet stoort tijdens de behandelingen. Extra handig voor therapeuten die op scholen werken waar ouders niet bij elke behandeling aanwezig kunnen zijn.

Deze functie is beschikbaar vanaf het pakket Extra. Het vieren van succes is een belangrijk onderdeel van de behandeling en houdt kinderen betrokken en gemotiveerd. Door kinderen die een nieuwe vaardigheid geleerd hebben een diploma uit te reiken met daarop de behaalde vaardigheid maak je vooruitgang zichtbaar. Het diploma kan door de therapeut worden geselecteerd in het dossier waarna deze automatisch met het logo van de praktijk, de datum en de naam van het kind kan worden geprint. De vrolijke diploma’s zijn zo ontworpen dat ze nog kunnen worden ingekleurd.

Maak eenvoudig een cliëntkaart aan en kies voortaan met 1 klik de huiswerkoefeningen passend bij de behandeling. Het selecteren van de oefeningen uit een grote database is overzichtelijk en de tekst is waar nodig eenvoudig aan te passen met bijvoorbeeld het aantal herhalingen per oefening en/of extra informatie/aandachtspunten over de uitvoering. In het behandelplan staat overzichtelijk vermeld welke oefeningen er zijn meegegeven als huiswerk en de cliënt of diens ouders/verzorgers krijgen automatisch een email dat er nieuwe oefeningen klaar staan. De cliënt of ouder/verzorger opent het beveiligde portaal en krijgt toegang tot de informatie en oefeningen die middels aansprekende animaties worden afgespeeld. De cliënt kan de oefening kiezen die het wil oefenen, de animatie bekijken, de oefening uitvoeren en invoeren hoe het gegaan is. Dat houdt de cliënt gemotiveerd en betrokken bij het behandelproces. Tevens kunnen cliënten en therapeuten elkaar berichten, afbeeldingen, video's en documenten sturen.

De praktijkeigenaar gaat een overeenkomst aan met Beweegwereld en kan zelf aangeven hoeveel therapeuten/gebruikers er gebruik gaan maken van het portaal. Er wordt betaald per gebruiker. Na betaling van de factuur ontvangt de praktijkeigenaar voor elke gebruiker een unieke gebruikersnaam en inlogcode. Alle gebruikers die onder dezelfde overeenkomst vallen kunnen waar nodig elkaars cliëntkaarten inzien en zo gemakkelijk cliënten van dezelfde praktijk overnemen. Groeit de praktijk? Gedurende de looptijd van de overeenkomst kunnen er extra gebruikers aangemeld worden. Hiervoor ontvangt de praktijkeigenaar een extra factuur en na betaling ontvangt deze de inloggegevens voor de nieuwe gebruiker(s).

Heb je al een overeenkomst met Beweegwereld voor je eigen praktijk en werk je ook nog als ZZP-er voor een andere praktijk die ook een overeenkomst met Beweegwereld heeft? Dan kan de praktijk waar de cliënt ingeschreven staat de cliëntkaart aanmaken en de gegevens delen met jou als ZZP-er. Alle functies werken én er wordt gebruikt gemaakt van het logo en de naam van de praktijk die de cliënt heeft aangemaakt. Je hoeft dus geen extra aparte overeenkomst meer af te sluiten.

Nee, dat is niet mogelijk en in strijd met de Algemene Voorwaarden van Beweegwereld. Zodra er nog iemand met dezelfde gegevens inlogt wordt de ander op het eerste apparaat uitgelogd. 

Er is op dit moment nog geen koppeling mogelijk. Maar je kunt bij registratie aangeven welke administratiesoftware je gebruikt en dan gaan we in de toekomst kijken wat we kunnen realiseren met de meeste gebruikte administratiesoftware. Beweegwereld is zo ontworpen dat er eenmalig een aantal gegevens ingevoerd hoeven te worden en je daarna snel toegang hebt tot het portaal én de cliënten. Je hoeft dus niet alles dubbel in te voeren. Wil je de oefeningen die je klaarzet ook in je eigen EPD kunnen inzien dan kun je eenvoudig de titel van de oefeningen kopiëren en in het EPD plakken.


Ja dat is mogelijk. Er is een betaalde demoversie voor 1 maand beschikbaar. 

Hoe werkt het: 
Vul de gegevens in van de praktijk/school en het aantal gebruikers. Elke gebruiker heeft een eigen licentie nodig
* Kies de betaalvorm
Kies het gewenste Pakket
Kies bij looptijd: Demoversie (1 maand)
Lees de praktijkvoorwaarden en klik op akkoord
Lees de hoofdovereenkomst en klik op akkoord
Klik op Opslaan
Betaal
Zodra de betaling verwerkt is worden de overeenkomst, factuur en inlogcodes automatisch verzonden
Je kunt direct inloggen

Binnen deze maand krijg je automatisch het aanbod om de licentie zelf te verlengen in het portaal. Indien je hier géén gebruik van maakt worden alle gegevens automatisch gewist. Er is geen opzegtermijn en je zit dan ook nergens aan vast.


Ja dat kan zeker, na het selecteren van de oefeningen en het opslaan van het behandelplan kunt u deze downloaden en printen om mee te geven op papier.

Wil je wel de werkbladen, diploma's en/of uitgeprinte oefeningen gebruiken voor je cliënten maar (nog) geen inloggegevens verzenden? Dat kan! Je kunt bij het aanmaken van de cliëntkaart kiezen voor; Cliëntkaart intern gebruik en dan gaat er geen correspondentie naar de cliënt. Handig als je bijvoorbeeld wel de naam van het kind op een diploma of werkblad wil printen maar ouders/verzorgers liever (nog) geen gebruik willen maken van de app.  

Ja dat kan. Je kunt dan je eigen logo uploaden of het logo van Beweegwereld gebruiken. Bij het maken van een afspraak in de agenda kun je voor meerdere locaties kiezen.