Winterdrieluik

Zin in om een mooie winterse knutsel te maken? Lees hier hoe je zo'n winterdrieluik maakt!

 Materialen

* Uitgeprint werkblad winterboom > zie onder

* Schaar

* Witte verf

* Meerdere tinten blauwe verf (kant en klaar of zelf mengen)

* Wattenstaafjes

* Kleine pompons

* Wasknijpers

* Potloden

* Zwart papier

* Blauw papier

* Wit papier

 

Instructie

Vouw het werkblad dubbel op de stippellijn en knip de boom uit

Vouw de uitgeknipte boom open en leg deze op een zwart vel papier.

Omtrek de boom met een wit of lichtgeel potlood. Knip de boom voorzichtig en in 1 geheel uit het papier zodat er een mal ontstaat.

Leg de mail op een ander zwart vel papier en omtrek de boom nog een keer.

Pak het zwarte papier met daarop de getekende boom. Dip een wattenstaafje in de witte verf en omtrek de boom met kleine stippen. Maak nog wat extra stippen voor sneeuw in de lucht of maak een sneeuwpop of vogelhuisje. Laat het goed drogen.

Plak een uitgeknipte zwarte boom op een blauw vel papier. Dip je wijsvinger in een beetje witte verf en maak zo sneeuw op de takken van de boom en op de grond. Laat het goed drogen.

Leg de uitgeknipte witte boom op een wit vel papier. Pak met een wasknijper een pompon op en doe de knijper goed dicht. Dip in een beetje blauwe verf en stempel om de boom heen. Gebruik verschillende kleuren blauwe verf voor een extra mooi effect. Laat het goed drogen en verwijder dan voorzichtig de uitgeknipte witte boom.

Het werkblad is te downloaden voor lezers van de gratis nieuwsbrief van Beweegwereld. Wil je deze ook ontvangen? Mail dan naar info@beweegwereld.nl met als onderwerp winterdrieluik.

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.