Tips met een magnetische krijtbordsticker

Dat het werken in het verticale vlak veel voordelen heeft kon je lezen in een eerdere blogpost. Lees hier hoe je dit eenvoudig kunt toevoegen in je praktijk of klas door een magnetische krijtbordsticker op te hangen. En welke zinvolle en toffe dingen je daarmee nog meer kunt doen! Ik kocht deze krijtbordsticker en plakte hem eenvoudig en snel op mijn deur. Doordat hij magnetisch is kreeg ik meteen allerlei ideeën die ik graag met je deel! Er zitten zelfs speciale stiften in prachtige kleuren bij maar ik adviseer om kinderen lekker met Stabilo Woody's te laten werken. Even met een vochtige doek erover en je bord is direct weer klaar voor gebruik.

Naar aanleiding van mijn enthousiasme kocht een collega zelfs twee krijtbordstickers en plakte ze horizontaal op de muur. Hierdoor heeft ze extra veel ruimte om eindelijk in de gymzaal waar ze behandelt ook in het verticale vlak te kunnen werken.  

Tips

* Oefenen van het namaken van schrijfpatronen

* Lettersporen oefenen door letters over te trekken

* Drie op een rij spelen staand op één been of op een balansbal.

* Cijfers en tellen oefenen door een kolom links met afbeeldingen naar het juiste cijfer aan de rechterkant te verbinden.

* Oefenen van tekeningen uit één lijn door het voorbeeld met de bijgeleverde magneetjes op te hangen.

* Oefenen van de doorgaande beweging van de lemniscaat of liggende acht.

* Cirkels met getallen op de sticker schrijven en oefenen met het mikken en de score optellen en opschrijven.

* Oefenen van de verbindingen en lijnvoering bij het verbonden schrift. Het besef hiervan gaat vaak beter door in het groot te werken.

* Stabilo Woody’s geven prachtige kleuren op de krijtbordsticker en zijn ook ideaal om de regenboog/ruitenwisser te oefenen en zo de stabiliteit van de pols te verbeteren.

* Eerst een stoplichtletter uit Beweegwereld oefenen op papier dat je ophangt met de mageneten en daarna zelf de letter eronder namaken waarbij je kunt spieken tot het niet meer nodig is.

* Achtbaanletters oefenen om de het juiste lettertraject te automatiseren.

* Bouwwerken (na)maken met de Magnatiles of maak je eigen puzzels met deze geweldige stickers!

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.