Schrijf-stokjes-spel


In de zomervakantie maakte ik een nieuw spel voor in de praktijk. Een schrijf-stokjes-spel om spelenderwijs met kinderen het schrijven van de letters te oefenen. Geschikt vanaf groep 3, letters die kinderen evt. nog niet geleerd hebben kun je tijdens het spelen van het spel er uit laten. Lees hier hoe je het spel maakt én hoe je het speelt.


Wat heb je nodig:

houten spatels (deze zijn net iets groter dan ijsstokjes)

lettersjabloon

* potlood

* houtbrander (dunne viltstift kan ook als je geen houtbrander hebt maar ik wou graag een strak resultaat dat niet uitloopt)

* beker

Hoe maak je het:

Schrijf met potlood en het lettersjabloon de letters van het alfabet op de spatels

Brand de letters er in of trek ze over met een dunne viltstift

Maak 6 spatels met 2 hartjes (bij mijn houtbrander zaten deze symbolen er al bij)

Maak 4 spatels met een sterretje

Zet de spatels in een beker met de letters en symbolen naar beneden

Hoe speel je het spel:

Trek om de beurt een spatel. Schrijf de getrokken letter zo mooi mogelijk volgens de gevolgde schrijfmethode op (in Beweegwereld pakket Compleet staat speciale liniatuur voor letters en korte woorden). Trek je een spatel met 2 hartjes? Dan mag je daarna direct nog 2 spatels trekken. Trek je een spatel met een sterretje? Dan moet je een beurt overslaan. Tel als alle spatels op zijn wie de meeste letters heeft geschreven. 

Variaties; schrijf een woord op dat begint met de getrokken letter, geef bij het sterretje een andere opdracht bijvoorbeeld geluksduimen of opponeren van de duim t.o.v. de andere vingers. 

Heel veel plezier met je eigen schrijf-stokjes-spel!

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.