Zoek je nog inspiratie voor een leuke paasei-knutsel? Met 1 werkblad kun je op heel veel verschillende manieren aan de slag. Kies iets passends bij het doel dat je wilt oefenen of laat het kind kiezen welk paasei het wil maken. En het werkblad is natuurlijk ook erg leuk om mee naar huis te geven voor in het lange Paasweekend. Lees het blog met 10 manieren en download het gratis werkblad hieronder.
Het paasei inkleuren met speciale dunne en onbreekbare krijtjes waarbij elk vak een andere kleur krijgt waardoor het een supervrolijk geheel wordt ook als kinderen nog niet zo goed kunnen kleuren.
Maar inkleuren kan natuurlijk ook met potlood. Maak het extra speciaal door te oefenen met arceren van donker naar licht en zo ook te oefenen met de pendruk of laat het kind alle driehoeken omtrekken.
Schilderen met waterverf geeft ook een mooi dromerig effect.
Laat het kind het ei precies door het midden verdelen en het in spiegelbeeld inkleuren met potlood, krijt of viltstift. Van deze viltstiften raak je nooit meer de dop kwijt!
Met mijn favoriete Wikki Stix kun je de lijnen overtrekken/beplakken zonder lijm voor een paasei met 3D effect. Toch niet helemaal naar je zin? Je haalt ze er gemakkelijk weer af en kunt ze opnieuw gebruiken.
Scheuren is een fijne manier om o.a. de samenwerking van de handen te oefenen. Door de papiertjes heel klein te scheuren en daarna op te plakken met krijgt het paasei een bijzondere mozaïek uitstraling. Ik gebruik graag deze gekleurde lijm omdat kinderen dan goed kunnen zien waar de lijm allemaal al zit voor ze gaan plakken.
Na het scheuren kun je het kind ook nog propjes laten maken van de stukjes en daarna de propjes op laten plakken. Het maken van de propjes is een goede oefening voor de aansturing en spierkracht van de vingers.
Wil je oefenen met (voorbereidende schrijf)patronen dan is dit werkblad extra handig omdat er al vakken gemaakt zijn. Is het kind bang om 'fouten' te maken? Laat het dan werken met speciale uitgumbare pennen.
Begin bovenaan het ei en probeer via zoveel mogelijk verschillende weggetjes beneden te komen. Gebruik voor elke nieuwe poging een andere kleur potlood. Een goede oefening voor het aansturen van een potlood.
En tot slot een speciaal spel voor kinderen die niet zo van kleuren houden ;-). Print het werkblad 2 keer uit. Neem allebei een werkblad voor je. Gooi met een dobbelsteen en tel het aantal stippen en kleur het zelfde aantal vakjes. Wie heeft er na 3x gooien het meeste aantal vakjes gekleurd?
Klik hierom het werkblad te downloaden als pdf bestand: Paasei met driehoeken.pdf
N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.
Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.