Maak je eigen paddenstoelenspel

Het is herfst! Maak dit eenvoudige maar leerzame spel voor de kinderen in je praktijk, klas of thuis! Oefen op een aansprekende manier met het hanteren van een pincetgreep, het tellen en de ruimtelijke oriëntatie. 

Benodigdheden

* download van het Paddenstoelenspel (speciaal voor lezers van de nieuwsbrief > schrijf je hier gratis in).

* stevig papier

* schaar

* potloden of krijtjes

* kurken onderzetters ongeveer 19 cm doorsnede

* witte pushpins


Hoe maak je het?

* Print het spel op het stevige papier.

* Eventueel kun je de paddenstoel en kaartjes lamineren voor extra stevigheid.

* Knip de grote paddenstoel uit en kleur deze in.

* Knip de kleine kaartjes uit en maak de hoeken eventueel rond met een superhandige hoekpons.

* Leg twee kurken onderzetters op elkaar en leg de grote paddenstoel erop.

* Prik alvast één pushpin in de stam zodat hij niet wegglijdt.


Spelsuggesties

Je spel is nu klaar voor gebruik! Laat de kinderen de kaartjes op de paddenstoel namaken, of speel het spel omgekeerd en laat ze de paddenstoel natekenen. Een andere optie is om met een dobbelsteen te gooien en het aantal gegooide ogen als stippen op de paddenstoel te prikken. Je kunt ze ook de stippen op de paddenstoel laten tellen en dat getal opschrijven. Heel veel herfstig speelplezier gewenst!


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.