Knopenboom

Zoek je nog een originele oefening in het thema herfst? Maak dan je eigen spel om de handvaardigheid en het tellen te oefenen met de knopenboom! Rijgen is een goede oefening om de pincetgreep en samenwerking van de handen te oefenen. 

Benodigdheden

* Pijpenragers
* Gesorteerde knopen > voor jonge kinderen grote knopen en voor oudere kinderen wat kleinere knopen
* Houten schijf
* Dobbelsteen

Zo maak je de knopenboom

* Rijg één pijpenrager door het gat in de houten schijf (bij mij zat er al een gat in, anders kun je een gaatje boren) totdat hij precies halverwege de schijf is.
* Steek de twee uiteinden omhoog.
* Draai er twee of drie pijpenragers omheen zodat je een stevige stam krijgt. 
* Buig de takken alle kanten op.

Het spel

* Verdeel de knopen over het aantal spelers.

* Gooi om de beurt met de dobbelsteen en hang zoveel knopen aan de takken als je gegooid hebt.

* Verdeel de knopen over de takken zodat de boom niet omvalt.

* Wie als eerste alle knopen kwijt is, is de winnaar!


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.