Kinderboekentips voor in je praktijk


Boeken kunnen een waardevol hulpmiddel zijn binnen een kinderpraktijk om verschillende uitdagingen bij kinderen aan te pakken. Voor kinderen die moeite hebben met slapen, kunnen verhalen helpen om hen te ontspannen en een rustgevende routine op te bouwen. Bij zindelijkheid kunnen boeken kinderen geruststellen en stap voor stap uitleggen wat er van hen verwacht wordt. Voor faalangst bieden boeken herkenbare situaties die kinderen helpen om te leren omgaan met hun emoties. Ook kunnen ademhalingsoefeningen ondersteund worden met geïllustreerde boeken die technieken op een speelse manier uitleggen, wat kinderen helpt om bewuster met hun ademhaling om te gaan. Daarnaast kunnen boeken ook helpen om het vertrouwen van kinderen te vergroten door complexe onderwerpen op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier uit te leggen. Ze kunnen ouders bovendien betrekken bij het behandelproces, doordat ze samen met hun kind lezen en de oefeningen thuis verder kunnen ondersteunen. Voor de kindertherapeut biedt het gebruik van boeken ook een kans om gesprekken te openen over gevoelens en angsten waar kinderen mee zitten, zonder dat dit te zwaar of confronterend aanvoelt. Dit maakt boeken een effectief middel om zowel de fysieke als emotionele ontwikkeling te ondersteunen in de praktijk. Lees hier onze boekentips voor in je praktijk.

Bewegen

Blijven proberen

Je fantastische elastische brein

Kasteel Hartenstein

Laat maar los, Koala


Slapen

Slaapklets

Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen

De nachtkracht van je fantastische elastische brein

Slaapkoppie


Zindelijkheid

Pretpark de Poepfabriek

Bobbi op de wc

Doortrekken maar

Dag drol


Angsten

Het meisje dat nooit fouten maakte

Ik kan het niet

Alles over piekeren en bang zijn

Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn



Emoties

Daantje het vulkaantje

Draakje Vurig

Het kleurenmonster

Anna's grote emotieboek


Brein

Hersenen en emoties in beeld

Het Hersenhotel

Superkrachten voor je hoofd

Wolfje wil niet gaan slapen


Prikkelverwerking

Ontprikkelgids voor kids

De club van allerlei

De prins die alleen maar dingen at met de letter p

Prinses Anna in de blote billen


Ontspanning

Sam & Snibbel

Stilzitten als een kikker

Sara en het geheim van vriendje Adem

Het boek van de adem


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.