Kerstboomspel

Zoek je nog een mooi en zinvol cadeau of spel voor in je praktijk? Kijk dan eens naar dit prachtige houten kerstboom spel. Organisch, eco-vriendelijk en handgemaakt door een familiebedrijf in Bulgarije. Het spel bestaat uit een onderplaat, 4 puzzelstukken, een houten pincet en een zakje met zachte pompom balletjes. Ik ben heel enthousiast over het product en maakte er daarom een werkblad bij voor nog meer speelmogelijkheden.

Ideeën

Ontwerp je eigen kerstboom! Leg de pompoms erop met de houten pincet óf train juist de pincetgreep door de balletjes tussen duim en wijsvinger op te pakken.

Oefen de in-handmanipulatie door meerdere pompoms in je hand te verstoppen en ze 1 voor 1 op de kerstboom te leggen.

Laat iemand de voorbeeldkaarten inkleuren (kijk even goed hoeveel pompoms je in elke kleur hebt) en leg het patroon na.

Of ontwerp een versierde boom en kleur deze na op het grote werkblad. Oefen tijdens het inkleuren de juiste pengreep en het maken van cirkelende inkleurbewegingen.

Verstop de grote puzzelstukken door de kamer of je praktijk en laat ze al hinkelend zoeken.

Het spel is te koop bij 1 van mijn favoriete winkels: https://www.toys42hands.nl/webshop/munda-mundi-pincettenspel-kerstboom/ws-pr/pr3123

Download het gratis werkblad: Kerstboomspel Toys42hands download.pdf

Heb je zelf nog meer leuke ideeën? Ik hoor ze graag!


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop.

Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.