Inspiratie met de sensorische cirkels

Ken je deze sensorische siliconematjes al? Ze zien er niet alleen mooi uit maar voelen ook erg fijn aan. Ze zijn gemaakt van siliconen en daardoor zacht en flexibel en heel gemakkelijk schoon te maken wat in deze Corona tijd erg belangrijk is.

Er zitten 5 grote en 5 kleine cirkels in een set. Het lijken gewone stippen om op te springen of stappen maar met deze siliconen matjes kunnen we nog veel meer! Ze hebben allemaal een andere structuur van stippen, stekels, strepen, golven en cirkels. Goed om de tactiele waarneming te verbeteren zodat het kind verschillen (en overeenkomsten) leert voelen. Belangrijk voor kinderen die onder- of overgevoelig zijn voor bepaalde prikkels. Er zitten ook kleine matjes bij deze set. Ideaal om met je handen te voelen (onder een grote handdoek zodat de ogen niet meedoen) en daarna dezelfde erbij te zoeken met de voeten. Voel memory met het hele lichaam!

De stippen gebruik ik in mijn praktijk bijna dagelijks om de motorische ontwikkeling te stimuleren en de kinderen zijn er gek op. Ik leg ze neer in een parcours om over te lopen of te kruipen. Ik leg ze achter elkaar om te oefenen met springen of hinkelen. Ik gebruik ze als doel om pittenzakken op te mikken. Voor sommige kinderen zijn ze een extra uitdaging bij het staan op 1 been. De kleine cirkels worden vaak meegenomen over een parcours om het aantal herhalingen te stimuleren. Bij kinderen met concentratieproblemen gebruik ik ze om hun aandacht en geheugen te trainen. Bij het springen krijgen ze bij elke kleur een andere opdracht om uit te voeren. Kortom, deze cirkels zijn eigenlijk onmisbaar voor in je praktijk!

Heb jij nog meer leuke ideeën met deze sensorische siliconematjes? 

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.