IKEA Bekers spel

Wie heeft ze niet in huis, de praktijk of op school? De IKEA Kalas bekers. Ideaal omdat ze verschillende kleuren hebben (al was dat toen mijn jongens nog klein waren wel vaak ruzie om de blauwe beker), lichtgewicht, onbreekbaar, makkelijk af te wassen én voor nog geen 2 euro!

Wist je dat je deze bekers ook heel goed in kunt zetten om de motorische ontwikkeling te ondersteunen? Zo gebruik ik ze in de praktijk regelmatig voor een potje ‘bekers gooien’ in kniestand of ridderhouding.  Maar ook aan tafel om te sorteren, oefenen met water inschenken of torens bouwen.

Voor kinderen die moeite hebben met het werken in verschillende richtingen (en daardoor bijvoorbeeld lees-, schrijf-, of rekenproblemen hebben) kunnen spelletjes met de bekers heel zinvol zijn. Lees hier meer over richtingsproblemen. Het stimuleert daarnaast de ruimtelijke oriëntatie, visuele perceptie, kruisen van de middellijn en oog-handcoördinatie. Oefen je in buikligging dan train je ook nog eens de rompspierkracht.

  

Ik maakte verschillende voorbeeldkaarten om te oefenen die je hieronder gratis kunt downloaden. Variaties met horizontaal, verticaal en een toren. En uiteraard ook blanco kaarten zodat de kinderen zelf variaties kunnen verzinnen en/of nakleuren. 

Dus hoef je zelf alleen nog maar het bestand te downloaden, printen, lamineren en knippen en je kunt aan de slag!

TIP
Ik maakte meerdere sets zodat de bekers en kaarten ook uitgeleend kunnen worden aan de kinderen uit de praktijk. Om tijd te besparen knipte ik alleen de rechte lijnen uit en maakte ik perfecte afgeronde hoeken met een hoekpons.

Klik hier om de voorbeeldkaarten te downloaden: Stapelbekers spel.pdf

Heel veel plezier ermee! Laat zien dat je ze gebruikt op social media en vergeet niet om Beweegwereld te taggen. 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs meld je dan aan voor de GRATIS nieuwsbrief via deze link.


N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.