Elastiekjesspel

Als therapeut/coach/leerkracht/ouder kom je vast wel eens bij Ikea om leuke en handige spullen te halen voor thuis of op je werk. Ik in ieder geval wel! Vaak kom ik thuis met speelgoed maar soms zie ik in een keukenvoorwerp een nieuwe bestemming. Wist je dat je met dit bordenrek heel eenvoudig een uitdagend spel voor jonge kinderen kunt maken? Lees er alles over in deze nieuwe blog!

Waarom dit spel:

Het goed kunnen samenwerken met je handen is een belangrijke voorwaarde voor dagelijkse handelingen als aankleden, eten of knutselen. In het begin hebben beide handen nog dezelfde functie zoals bij het vangen van een bal met 2 handen. 

Later krijgen kinderen een voorkeurshand en zal de ene hand de meest specifieke taak uitvoeren en is de andere hand meer ondersteunend. Zoals bijvoorbeeld bij het knippen. Door kinderen veel te laten oefenen met tweehandige taken stimuleer je deze ontwikkeling. Daarnaast wordt door het namaken van voorbeelden de visueel-ruimtelijke oriëntatie gestimuleerd.Wat heb je nodig:

Ostbit bordenrek van bamboe (slechts 2,99) 

Zakje elastiekjes

Voorbeelden die je hieronder kunt downloaden


Hoe werkt het:

Zet alle spullen klaar en laat het kind de voorbeelden stap voor stap namaken. De voorbeeldkaarten zijn genummerd van makkelijk naar moeilijk. En er zijn tevens lege voorbeeldkaarten waardoor kinderen hun eigen patronen kunnen tekenen en namaken.

 

Download hier de voorbeeldkaarten. Elastiekjes plaatsen.pdf Copyright Beweegwereld. 


Zoek je nog meer ideeën om de fijn motorische ontwikkeling te stimuleren met huishoudelijke artikelen? Lees dan dit blog. https://www.beweegwereld.nl/blog/10-manieren-om-de-handvaardigheid-te-stimuleren-met-huishoudelijke-artikelen


Wil je nog meer inspiratie om de motorische en sensorische ontwikkeling van kinderen spelenderwijs te ondersteunen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief:  https://laposta.nl/f/sspbhisehanv


NB. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. 

Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.


 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. 

Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.