Eetbaar slijm maken


Houdt jouw kind ook zo van slijm maken en er mee spelen? Wist je dat het spelen met slijm een goede manier is om de spierkracht en aansturing van de handen te verbeteren als voorbereiding op het (leren) schrijven? Ik maakte samen met mijn jongste zoon afgelopen week eetbaar slijm. Niet bedoeld om op te eten maar om mee te spelen. Mocht je kind per ongeluk er iets van binnen krijgen dan is het dus niet gevaarlijk. Veilig, eenvoudig en heel erg leuk om te doen!


Wat heb je nodig:


Hoe maak je het:

Was je handen

Doe 2 handen vol marshmallows in een schaal

Giet er een beetje olie over

Verwarm 30 sec op 750 Watt in de magnetron

Voeg een beetje voedingskleurstof toe

Roer door met een lepel

Strooi een beetje maïzena op een bord

Leg het slijm er op en strooi nog wat maïzena er over heen

Duw de maïzena met je vingers in het slijm

Het slijm kan erg plakkerig zijn in het begin, gebruik dan meer maïzena en kneed net zo lang tot het slijm wat droger wordt

Was je handen en droog ze goed af, pak een schoon bord, leg daar het slijm op en spelen maar.

Het slijm droogt snel uit dus bewaren in een afgesloten zak als je er later verder mee wil spelen.

Heel veel plezier gewenst!

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.