5 tips met waterbommen

Wil jij deze zomer heerlijk met water spelen zonder waterballonnen te hoeven knopen… of nog erger? De restjes tussen je grassprietjes vandaan peuteren? ;-) Lees dan snel dit blog over de nieuwste rage: waterbommen. Er zijn veel mogelijkheden om de motorisch ontwikkeling te stimuleren en vooral veel plezier te hebben!

In mijn set zitten vier zachte maar toch stevige waterbommen. Je vult ze door ze onder water te houden en dankzij de magnetische sluiting sluiten ze vanzelf. En dus ben je direct klaar om ermee te spelen. Bij het openmaken moeten beide handen gebruikt worden wat een goede oefening is voor de samenwerking van de handen.

* Probeer ze zachtjes over te gooien met twee handen zonder dat ze openbarsten. Een goede oefening voor kinderen die gewend zijn om juist veel kracht te zetten. Is jouw kind al wat ouder en/of aan meer uitdaging toe? Vul 2 waterbommen en probeer ze om en om omhoog te gooien en te vangen.

* Oefen het mikken door de waterbom in een emmer te gooien. Of maak het moeilijker en gooi op iemand die beweegt. De waterbommen doen gelukkig geen pijn!

* Oefen de namen van de lichaamsdelen door ze te raken en hardop te zeggen.

* Maak met stoepkrijt een groot dartbord met getallen erin, mik ze in de vakken en oefen ondertussen het maken van sommen.

* Schrijf letters met stoepkrijt op de muur of schutting. Noem een letter en probeer die te raken. Maak daarna een woord dat begint met de letter die je geraakt hebt.

N..B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.