5 redenen om een stilteboek te gebruiken

Ken je het begrip "stilteboek?" Met dit gave sluitingen activiteitenboek kunnen kinderen maar liefst 20 verschillende vaardigheden oefenen.  Het wordt een stilteboek genoemd omdat het geen geluid maakt en je het in alle rust kunt gebruiken om te oefenen met dagelijkse vaardigheden. Al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar maar zeker leuk tot en met 6 jaar. Ik had het boek afgelopen week mee naar een workshop voor leerkrachten/intern en ambulant begeleiders en ook daar was het een groot succes om alles uit te proberen.* Ontwikkel de fijne motoriek door je kind spelenderwijs te laten oefenen met drukken, draaien, duwen, trekken, klikken, rijgen en schuiven. Zo oefenen ze o.a. met bimanuele vaardigheden en aansturing van de vingers.

* Stimuleer de zelfredzaamheid van kinderen doordat ze na het oefenen met dit boek hun eigen kleren en schoenen kunnen aantrekken. 

* Gebruik het boek als rustmoment in de klas, thuis of op een feestje. Het boek is zacht, voelt prettig aan en maakt geen geluid. Het ronddraaien van de spinner of tandwielen is  perfect om te ontprikkelen.  

* Daarom ook handig in te zetten voor wiebelende en friemelende kinderen in bijvoorbeeld de kring, hun handen zijn dan tegelijkertijd fijn en nuttig bezig.  

* En ook ideaal voor onderweg in de auto of een restaurant. Alle onderdelen zitten namelijk vast aan het boekje en een kind kan zich er uren mee vermaken.

Wij zijn fan van dit sluitingen- activiteitenboek dat te koop is bij: www.toys42hands.nl 

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.