10 manieren om een overprikkeld kind te laten kalmeren d.m.v. beweging

Wist je dat je een overprikkeld kind kunt laten kalmeren d.m.v. beweging? Dat klinkt misschien in eerste instantie niet logisch maar als je denkt aan een baby die je in je armen wiegt wellicht wel. Een van de meest effectieve kalmerende strategieën voor veel kinderen is beweging. Langzame repeterende, voorspelbare en lineaire bewegingen hebben door hun vestibulaire input een rustgevende werking bij kinderen met een verhoogd niveau van opwinding/alertheid. Lees hier welke 10 zelfkalmeringstechnieken je kunt uitproberen bij jouw kind als het bijvoorbeeld overprikkeld uit school komt of moeite heeft met overgangen.

Schommelen in een sensorische schommel

Liggend op de buik naar voren en achteren lopen op een yogabal


Tennissen met een tennispaa

Schommelen in een schommelstoel

Springen op een skippybal

Heen en weer bewegen op een Wobbel

Van voor naar achteren rijden op een rolplank

Springen op een trampoline

Een spelletje spelen op de Plankpad

Elastieken met een springelastiek tussen twee stoelen

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.