10 manieren om de handvaardigheid te stimuleren met huishoudelijke artikelen

Wil je thuis samen met je kind aan de slag om de handvaardigheid of fijne motoriek te verbeteren? Door hier regelmatig mee te oefenen ontwikkelt je kind belangrijke voorwaarden voor o.a. het leren schrijven, knutselen, aankleden en eten. En het leuke is: voor deze oefeningen heb je waarschijnlijk alles al in huis! Lees hier wat je nodig hebt en met welke spelletjes je de handvaardigheid kunt stimuleren.


Plantenspuit; spuit met de plantenspuit tegen plastic bekers

Serveertang; gebruik de serveertang of keukentang om ijsblokjes of andere kleine voorwerpen op te tillen en te verplaatsen naar een andere bak

Wasknijpers; zet de hele rand van een emmer vol met wasknijpers

Grote ovenschaal gevuld met decoratiezand, zout of ongekookte rijst; teken vormen met je vingers of een penseel in het zand, zout of de rijst

Waterkan gevuld met water, lege glazen; vul de glazen rustig 1 voor 1 met water

Maatbeker gevuld met water en waterbeads, schaal en zeefje: giet de maatbeker leeg in het zeefje boven de schaal

Maatbeker en garde; klop het water rond, zowel linksom als rechtsom en met elke hand

Grote schaal, zeefje met handvat, muffinbakvorm: schep waterbeads of pompoms in de vakjes van de muffinvorm

Vergiet en ongekookte spaghetti; steek de spaghetti in de gaatjes van het vergiet

Vliegenmepper en ballon; speel een potje ballontennis met elkaar of probeer de ballon zo lang mogelijk hoog te houden

 

Heel veel plezier!

Heb je zelf nog leuke tips? We horen het graag! Mail naar; info@beweegwereld.nl

 

N.B. Deze blogpost is niet gesponsord maar geschreven uit enthousiasme en ter inspiratie. Soms staan er links in naar handige artikelen die te koop zijn bij een webshop. Dit kunnen gewone links zijn maar ook zogenaamde affiliate links die werken met Cost per sale (CPS). Er wordt aan Beweegwereld een kleine vergoeding betaald als de klant een artikel koopt via de link in dit blog.

 Alle inhoud (teksten, afbeeldingen, bestanden) op deze website en intellectueel ontwerp van deze website is eigendom van Beweegwereld. Het is niet toegestaan om (delen) van de inhoud te kopiëren of te (her)publiceren in welke vorm dan ook. Het is wel toegestaan om links naar artikelen op deze website te publiceren met bronvermelding.